Thursday, September 23, 2021
Home Modele noi Oficial: BMW Seria 5 facelift, modificări discrete și hibridizare

Oficial: BMW Seria 5 facelift, modificări discrete și hibridizare

Constructorul german a prezentat BMW Seria 5 facelift, care pune accent pe hibridizarea aproape a întregii game și aduce mai multă tehnologie la bordul berlinei de clasă mare.

În cei 3 ani de la debutul actualei generații BMW Seria 5, a șaptea, constructorul german a vândut circa 600.000 de unități (berlină și break), iar acum, la jumătatea ciclului de viață, a venit vremea unui facelift. BMW Seria 5 facelift nu aduce modificări de amploare la nivelul designului exterior, dar modificările de tehnologie sunt importante. Grila este puțin mai mare și coboară mai mult spre spoiler, iar farurile au un contur mai subțire, o nouă structură internă și o nouă semnătură luminoasă. Acestea pot fi comandate (opțional) în configurație full-LED sau Laser. Stopurile au o nouă structură internă, cu semnătura luminoasă în forma literei L. De remarcat este faptul că ambele versiuni de caroserie au un coeficient aerodinamic foarte redus: 0,23 pentru berlină și 0.26 pentru Touring.

BMW Seria 5 facelift

Pachetul M Sport aduce noutăți în ceea ce privește gama de elemente exterioare cu rol aerodinamic și o altă noutate o reprezintă jantele BMW Individual Air Performance (20 inch) a căror construcție a permis atât reducerea masei, cât și a coeficientului aerodinamic cu 5 procente. Pachetul M Sport, dar și aceste jante, plus o nouă culoare, Donington Grey caracterizează versiunea de lansare, M Sport Edition, care va fi produsă în doar 1.000 exemplare.

BMW Seria 5 facelift

La interior, modificările estetice țin de detalii. Unele butoane redesenate, noi inserții și combinații de culori. Tehnic, însă, schimbările sunt mai ample. În echiparea standard, display-ul central are o diagonală de 10,25 inch, iar opțional se poate comanda unul de 12,3 inch. Sistemul de operare a fost schimbat, include noi funcții și oferă acum, wireless, și Android Auto (pe lângă CarPlay). Sunt schimbări și la nivelul sistemului Head-up Display, care acoperă o zonă mai mare și oferă efecte 3D. Nu în ultimul rând, BMW Seria 5 facelift poate fi comandat, opțional, cu scaunele față M, rezervate până acum doar modelului M5 și cu o nouă tapițerie Sensatec.

Noi versiuni Plug-in Hybrid

BMW Seria 5 facelift extinde tehnologia eDrive și la nivelul versiunii Touring. Modelul BMW 530e (plug-in hybrid) este completat acum și de 530e Touring, ambele versiuni fiind disponibil și cu tracțiuni integrală xDrive. Acest pachet presupune un motor termic, pe benzină, de 2 litri și 184 CP, ajutat de unul electric cu puterea maximă de 109 CP. Puterea totală a ansamblului este de 292 CP, iar cuplul ajunge la 420 Nm. În această configurație, berlina ajunge la 100 km/h în 5,9 secunde și atinge o viteză maximă de 235 km/h, iar break-ul are nevoie de 6,1 secunde și atinge 225 km/h. Ambele versiuni pot rula în modul strict electric cu o viteză maximă de 140 km/h. Autonomia electrică variază între 53 și 67 km, în funcție de versiunea de caroserie și de prezența sistemului de tracțiune integrală xDrive.

BMW Seria 5 facelift

Către finalul anului, BMW Seria 5 facelift va include și versiunea 545e xDrive Sedan cu un motor cu 6 clindri în linie, de 3 litri, care produce 286 CP, completat de același motor electric de 109 CP. Puterea ansamblului este de 394 CP, iar cuplul ajunge la 600 Nm. BMW 545e xDrive Sedan accelerează până la 100 km/h în 4,7 secunde, atinge 250 km/h și oferă o autonomie electrică între 54 și 57 km, cu aceeași viteză maximă de 140 km/h în modul electric.

Mild-hybrid pentru toate motoarele cu 4 și 6 cilindri, în serie

Toate propulsoarele, diesel și benzină, cu 4 și 6 cilindri vin acum cu tehnologie mild-hybrid 48V în echiparea standard. Acest sistem presupune existența unui electromotor-generator de 48V, susținut de o baterie suplimentară, care poate livra un maxim de 11 CP, ajutând atât accelerațiile, cât și reprizele și permite reducerea consumului motorului termic.

La capitolul motoare pe benzină, baza este reprezentată de versiunea 520i, cu propulsor de 2 litri și 184 CP. Urmează apoi BMW 530i, cu același motor de 2 litri, dar cu 252 CP. Mai sus găsim versiunea 540i, cu un 6 în linie de 3 litri și 333 CP (5,2 seunde până la 100 km/h). Vârful de gamă este M550i xDrive Sedan, cu un V8 de 4,4 litri și 530 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.

Gama diesel pleacă de la modelul 520d, cu un 2 litri de 190 CP, continuă cu 530d (6 în linie, 286 CP) și ajunge la vârful de gamă diesel, modelul 540d, echipat cu același 6 în linie de 3 litri, capabil să producă 340 CP.

Noi sisteme de siguranță

Atât BMW Live Cockpit Plus – disponibil standard -, cât şi BMW Live Cockpit Professional – opţional – aduc noul sistem de operare BMW 7 în BMW Seria 5, împreună cu o serie de servicii digitale suplimentare. Pe lângă calcularea foarte rapidă şi precisă a traseelor şi a timpilor de sosire sau actualizarea la intervale scurte a datelor de trafic în timp real, BMW Maps, noul sistem de navigaţie bazat pe cloud, permite conducătorilor să aleagă orice cuvânt când selectează o destinaţie. Iar asistentul personal inteligent BMW cu funcţionalitate extinsă este disponibil acum la noul BMW Seria 5 ca dotare standard.

Funcţia standard de integrare a smartphone-ului este compatibilă acum atât cu Apple CarPlay, cât şi cu Android Auto. O altă noutate este funcţia de actualizare software la distanţă care permite ca funcţii modernizate ale automobilului şi servicii digitale suplimentare să fie importate “over-the-air” în maşină. Mai avem și posibilitatea realizării de clipuri video din trafic, cu ajutorul camerei video frontale. De asemenea, noul BMW Seria 5 facelift dispune și de un sistem care permite formarea automată a unei benzi de urgență, dar acesta nu va fi disponibil în România.

Noul BMW Seria 5 facelift va fi disponibil începând cu luna iulie a acestui an.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments