Wednesday, September 30, 2020
Home Mașini electrice BYD Han EV vine în Europa și vizează direct Tesla Model 3

BYD Han EV vine în Europa și vizează direct Tesla Model 3

China ascunde o mulțime de modele electrice despre foarte mulți europeni nici măcar nu au auzit. Unul dintre ele este BYD Han EV, un model electric promovat ca fiind premium și ale cărui caracteristici vizează Tesla Model 3.

BYD este cunoscut la nivel mondial pentru gama sa de autoturisme și vehicule comerciale, dar principalele vânzări sunt în China. Ca orice alt producător chinez, BYD nu a prea reușit să iasă cu adevărat de pe piața sa natală, chiar dacă a vândut, ocazional, și pe alte continente.

Acum însă, chinezii sunt hotărâți să atace serios și Europa profitând de creșterea cererii pentru modelele electrice. Recent au anunțat că versiunea electrică a modelului Han va fi disponibilă în Europa. O dată certă nu a fost însă avansată, dar este posibil să o vedem pe continentul nostru către finalul acestui an, în condițiile în care lansarea pe piața chineză este programată la finalul lunii iunie.

BYD Han EV este o berlină cu pretenții premium, al cărei interior dominat de display-uri stil Tesla nu arată deloc rău și al cărei design exterior este conceput conform noului limbaj estetic al constructorului chinez, Dragon Face, cu mai multe influențe europene.

BYD Han EV

La nivel tehnic, chinezii stau foarte bine, cel puțin la nivel declarativ. Sistemul Blade Battery promite un spațiu mai redus necesar bateriilor, dar și o eficiență mai bună în condițiile respectării stricte a normelor de siguranță. În versiunea de top, BYD Han EV mizează pe două propulsoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. BYD nu a publicat deocamdată puterea maximă a acestor motoare, dar ne spune că, în versiunea de top, BYD Han EV este capabil să atingă 100 km/h în doar 3,9 secunde. În ceea ce privește autonomia, chinezii afirmă că bateriile noului model pot asigura un parcurs de 605 km cu un singur plin. Atenție însă: cei 605 km sunt calculați conform normelor NEDC, adică ne putem aștepta la o autonomie în sistem WLTP (mult mai apropiat de realitate) de circa 450 km.

Printre delicatesele tehnice se numără și DiPilot, un sistem cu capabilăți de conducere autonomă, care poate “învăța” din anumite situații, referire directă la AUTO Pilot-ul de la Tesla, și care utilizează tehnologia 5G.

În ceea ce privește prețul, chinezii spun că BYD Han EV va costa undeva între 45.000 și 55.000 euro pe piața europeană.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Oficial: BMW iX3, primul SUV electric BMW. Prețuri în România

BMW a prezentat primul său SUV electric, BMW iX3, model care oferă o autonomie destul de bună și echipare pe măsura...

Oficial: Noul Opel Mokka-e, versiunea electrică a noii generații

După o serie de teasere, Opel a prezentat noua generație Opel Mokka. Constructorul german ne arată, deocamdată, doar versiunea electrică, Opel...

Primele imagini cu noul Citroen C4 și versiunea sa electrică Citroen e-C4

Citroen a prezentat primele imagini și informații despre noua generație Citroen C4, oferit atât cu propulsoare ICE, cât și în versiunea...

Peugeot 308 facelift primește bord digital i-Cockpit și mai multe echipamente

Actuala generație Peugeot 308 a fost lansată în 2013, iar la patru ani la lansare constructorul francez a prezentat facelift-ul acestei...

Recent Comments