Monday, April 12, 2021
Home Modele noi Hyundai Santa Fe facelift: schimbări ample și o nouă platformă

Hyundai Santa Fe facelift: schimbări ample și o nouă platformă

La doar doi ani de la prezentarea celei de-a patra generații Hyundai Santa Fe, constructorul coreean a prezentat un facelift amplu pentru acest model, construit acum pe o nouă platformă, care permite versiuni hibrid.

Hyundai Santa Fe, modelul a cărui primă generație a fost prezentată acum 20 de ani a prins foarte bine la clienții europeni, în condițiile unor prețuri de vânzare avantajoase. Santa Fe a ajuns la a patra generație acum doi ani, dar coreenii au venit foarte repede cu un facelift amplu, prezentat la începutul lunii iunie a acestui an.

Hyundai Santa Fe 2020

Hyundai Santa Fe vine acum cu o nouă parte frontală, care se remarcă prin grila mai lată și redesenarea completă a farurilor principale, “tăiate” acum de cele două linii de LED-uri care formează luminile de zi. Partea inferioară a spoilerului frontal este mai agresivă, cu o grila mai lată și linii mai puternice. Și spatele a fost redesenat, stopurile având o altă semnătură luminoasă și fiind acum unite de o bandă reflectorizantă.

La interior se remarcă o nouă consolă centrală, mult mai bine integrată, într-un singur corp cu cotiera centrală. Display-ul sistemului multimedia are acum diagonala de 10,25 inch și de pe el au dispărut toate butoanele fizice. Tot aici remarcăm dispariția schimbătorului clasic, înlocuit de butoane și, pentru prima dată pe Santa Fe, selector rotativ pentru modurile transmisiei. Nici tabloul de bord nu mai este același, cu indicatoare analogice, fiind înlocuit cu unul complet digital, de 12,3 inch.

Hyundai Santa Fe 2020 – interior

Neobișnuit pentru un facelift, Hyundai Santa Fe vine acum pe o nouă platformă, adoptată în special pentru a permite, în stilul modelului Kona, sisteme de propulsie hibrid și plug-in hybrid. Până acum, Hyundai nu a oferit detalii legate de noile motorizări și sistemele hybrid și plug-in hybrid. Oricum, noua platformă promite un centru de greutate mai jos și o aerodinamică superioară.

Constructorul coreean spune că Hyundai Santa Fe facelift va fi disponibil în Europa începând cu luna septembrie a acestui an, probabil această perioadă fiind valabilă și pentru piața din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments