Friday, December 3, 2021
Home Mașini electrice Oficial: Noul Opel Mokka-e, versiunea electrică a noii generații

Oficial: Noul Opel Mokka-e, versiunea electrică a noii generații

După o serie de teasere, Opel a prezentat noua generație Opel Mokka. Constructorul german ne arată, deocamdată, doar versiunea electrică, Opel Mokka-e.

Opel Mokka era cel mai vechi model din gama Opel și o nouă generație a fost anunțată de ceva timp. De asemenea, Mokka era unul dintre puținele modele “neatinse” de apartenența la grupul PSA (în acest moment mai rămân doar Astra și Insignia). Constructorul german a arătat astăzi cea de-a doua generație Mokka, un model care nu mai are nici o legătură cu prima generație, nici la nivel de design, nici la nivel de platformă, dar aparține aceluiași segment. În tradiția din ultimul timp, Opel a prezentat astăzi versiunea electrică a noii generații, Opel Mokka-e, dar conform filosofiei PSA, Opel Mokka-e este imagine, foarte puțin modificată, a modelului general, care va fi echipat atât cu propulsoare pe benzină, cât și turbodiesel.

Opel Mokka-e

Opel Mokka-e este acum cel mai spectaculos model din gama Opel. Este foarte asemănător, cel puțin la partea frontală, cu conceptul Opel GT X Experimental, prezentat acum doi ani. Oricum, prima generație Opel Mokka era cea mai convențională din gamă la nivelul designului, aspect explicabil prin faptul că era și cea mai veche. Acum se trece la cealaltă extremă. Noul Opel Mokka-e este cel mai futurist model din gamă, o parte frontală centrată în jurul luminilor LED de zi, cu blocurile optice principale mascate dedesubt și un spoiler ale cărui elemente sunt plasate într-o poziție înaltă pentru a sugera forță. Noua imagine se numește Opel Vizor și va fi preluată și de modelele viitoare Opel. Linia laterală a lui Opel Mokka-e dezvăluie legătura cu Crossland X, iar spatele afișează stopurile cu semnătura luminoasă tipică Opel, plus un spoiler pe trei nivele, cu linii puternice, care sugerează forță. Asta deși noul Opel Mokka-e nu pare mai capabil decât prima generație (care avea un unghi de atac foarte mic pentru un SUV), în teren accidentat. Din contră, Opel Mokka-e pare mai urban decât predecesorul său oferit fără nici o formă de electrificare. Proporțiile sunt mult schimbate, în condițiile în care noul Opel Mokka-e are un ampatament puțin mai mare (+ 2 mm), dar este cu 12,5 cm mai scurt decât prima generație Mokka. Toate versiunile Mokka vin cu faruri cu tehnologie LED, iar clienții pot opta și pentru inovatorul sistem IntelliluxLED, cu 14 grupuri optice.

Opel Mokka-e

Platforma pe care rulează noul Opel Mokka este o versiune mai nouă a platformei CMP (Common Modular Platform), aparținând grupului PSA, una care permite atât integrarea bateriilor, cât și propulsoare ICE (Internal Combustion Engine). Inginerii au reușit reducerea masei cu până la 120 kg comparativ cu prima generație, iar rigiditatea torsională, cel puțin a versiunii electrice Opel Mokka-e, a crescut cu până la 30%.

Interiorul mizează pe o cu totul altă construcție. Opel introduce conceptul Pure Panel, definit la bază de tabloul de bord format dintr-un display digital de 10 inch, continuat de display-ul central de 12 inch, practic două display-uri unite, care afișează informații specifice amplasării lor. Consola centrală este una minimalistă, cu doar câteva controale fizice și nici un afișaj analog.

Opel Mokka-e interior

Motorul electric al lui Opel Mokka-e este capabil să producă 136 CP și 260 Nm și este alimentat de o baterie de 50 kWh. Aceasta permite o autonomie maximă de 322 km în modul Normal, conform standardului WLTP, în timp ce modul Eco permite o autonomie mai mare, a cărei valoare este însă nespecificată. Practic, vorbim despre aceeași baterie și motorizare a modelului Opel Corsa-e și a noului Peugeot e-208. Viteza maximă a lui Opel Mokka-e este limitată electronic la 150 km/h, dar Opel nu avansează, deocamdată, și un timp pentru accelerația 0 – 100 km/h. Ni se spune însă că sistemul de încărcare rapidă de 100 kW DC este echipament standard și permite încărcarea bateriei de la 0 la 80% în doar 30 minute. Bateria este garantată timp de 8 ani.

În următoarea perioadă, Opel va prezenta și specificațiile modelelor Opel Mokka cu motoare convenționale, atât diesel, cât și pe benzină. Nu ne așteptăm la suprize la acest capitol, ci la gama de motorizări ICE disponibilă pe Crossland X.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments