Friday, December 3, 2021
Home Modele noi Prețuri Dacia Spring: primul EV Dacia pornește de la 8.400 euro (cu...

Prețuri Dacia Spring: primul EV Dacia pornește de la 8.400 euro (cu Rabla Plus)

Dacia a anunțat primele prețuri Dacia Spring. Cel mai accesibil model electric din Europa pornește de la 16.800 euro (fără Rabla Plus), iar precomenzile vor debuta pe 20 martie.

Constructorul român a publicat primele prețuri Dacia Spring, model care devine astfel, așa cum era anunțat, cel mai accesibil model electric din Europa. Începând cu 20 martie se vor putea plasa precomenzi pentru versiunea Comfort Plus, care costă 18.100 euro (TVA inclusă). Cu prima oferită de stat prin programul Rabla Plus, prețul acestei versiuni Dacia Spring ajunge la 9.050 euro.

Prețuri Dacia Spring

Așa cum știm deja, Dacia Spring este echipată cu un motor electric de 45 CP (33 kW), cuplat cu o baterie cu capacitatea de 26,8 KWh care poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la stațiile DC.  

Deși inițial se vorbea despre 225 km autonomie (WLTP) în regim mixt și 295 autonomie urbană, ultimele cifre spun că Dacia Spring are o autonomie de 230 km în regim mixt și 305 km în regim urban, evident aceste valori fiind obținute sub standardul WLTP.

Cea mai accesibilă versiune Spring – Comfort – va debuta ulterior la prețul de 16.800 euro. Adică vom plăti 8.400 euro, după aplicarea primei oferite prin programul Rabla Plus (reducere de 45.000 lei, dar nu mai mult de jumătate din prețul mașinii). Acesta este prețul și pentru versiunea de flote a Daciei Spring.

Prețuri Dacia Spring

Pe lângă primele prețuri Dacia Spring avem și o listă a principalelor echipări standard de siguranță: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență. La lansare se va putea opta pentru trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver, la care se va adăuga ulterior și culoarea Goji Red.

Dacia oferă o garanție de 3 ani sau 100.000 km pentru Dacia Spring și, separat, 8 ani sau 120.000 km pentru bateria de 26,8 kWh

Precomenzile pentru Versiunea Comfort debutează pe 20 martie, iar primele livrări sunt programate pentru luna septembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments