Friday, December 3, 2021
Home Știri Prima imagine oficială cu noul Mercedes Clasa S

Prima imagine oficială cu noul Mercedes Clasa S

Constructorul german a prezentat prima imagine oficială cu noua generație Mercedes Clasa S, care va avea, în premieră, și o versiune electrică.

Mercedes a dat startul unor evenimente online pe noua platformă Meet Mercedes Digital, iar în primul episod, CEO-ul Daimler AG, Ola Källenius, a dat câteva detalii cu privire la noul Mercedes Clasa S. Noua generație a limuzinei de lux germane va debuta în a doua parte a acestui an, oficialul german afirmând că “va fi o capodoperă tehnologică. Predecesorul său a ridicat ștacheta, dar noul Mercedes Clasa S va fi excepțional“.

Detaliile lipsesc deocamdată, dar știm că noua limuzină germană va miza pe inteligența artificială și va duce tehnologia de conducere autonomă la nivelul 3, cu câteva surprize, spun unele surse. Evident, noul Mercedes Clasa S va îngloba și sisteme de propulsie hibridă, dar nu va renunța la motoarele mari, în special pentru versiunile dezvoltate de AMG.

Prima imagine oficială cu noul Mercedes Clasa S

Deși mulți au văzut în conceptul EQS, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt, un preview pentru versiunea de serie a noii Clase S, realitatea arată că cele două modele nu au nici o legătură la nivel stilistic. Clasa S vine cu proporții clasice, un design ultramodern al părții frontale, dar nu adoptă alura conceptului EQS. Așa cum era de așteptat, Mercedes EQS va fi corespondentul cu propulsie strict electrică al limuzinei germane, un Clasa S al gamei electrice Mercedes, dar cu propria sa identitate stilistică. Conceptul Vision EQS are caracteristici excelente: 476 CP, autonomie de circa 700 km (WLTP), acelerația 0 – 100 km/h în 4,5 secunde și încărcarea bateriei de la 0 la 80% în 20 minute. Să nu uităm însă că acestea sunt detaliile conceptului, rămâne de văzut cât va mai rămâne din ele la versiunea de serie EQS.

Oficialul german a mai spus că noul Mercedes Clasa S va fi prezentat oficial în a doua jumătate a acestui an și va fi construit la noua uzină “Factory 56” din Sindelfingen. Tot aici va fi produs și electricul EQS, dar pentru acesta va trebui să așteptăm până în 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments