Friday, December 3, 2021
Home Știri Volvo limitează viteza maximă a tuturor modelelor sale la 180 km/h

Volvo limitează viteza maximă a tuturor modelelor sale la 180 km/h

Constructorul suedez Volvo a respectat promisiunea de anul trecut și începând de acum nici un model Volvo nu va mai depăși viteza maximă de 180 km/h.

Considerat un pionier al siguranței, Volvo face un pas curajos către obiectivul său de a nu mai avea nici un accident mortal într-un automobil Volvo. Acest pas a fost anunțat încă de anul trecut, pentru a testa reacția publicului, iar acum se întâmplă.

Nici un automobil Volvo vândut de acum încolo nu va mai depăși viteza maximă de 180 km/h, indiferent de gamă și motorizare. Evident, nu există legislație care să impună a asemenea limită, dar suedezii vor să fie primii care recurg la o asemenea măsură, din motive de siguranță. Și sunt atât de hotărâți, încât își asumă faptul că vor pierde o parte dintre clienți.

Mai mult, fiecare mașină vândută va fi oferită cu ceea ce suedezii numesc Care Key, un dispozitiv care permite setarea unei limite de viteză sub valoarea standard de 180 km/h. Acest lucru ar trebui să permită proprietarului să ajusteze și mai mult viteza maximă atunci când împrumută mașina cuiva, mai ales membrilor tineri și neexperimentați ai familiei.

Sub umbrela și cu posibilitățile financiare ale grupului chinez Geely, din care Volvo face parte începând cu anul 2010, suedezii stau foarte bine la nivelul tehnologiei de siguranță activă și pasivă, dar spun că, peste o anumită viteză, acestea nu mai pot garanta că ocupanții mașinii nu vor suferi vătămări grave sau chiar că nu-și vor pierde viața.

Această măsură este doar prima dintre cele trei pe care Volvo le va implementa în viitorul apropiat, în cadrul programului Safety Vision. Celelalte două se adresează altor doi factori identificați ca fiind responsabili pentru accidentele grave: conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor interzise și neatenția. Ca urmare, constructorul suedez va implementa la bordul mașinilor detectoare performante care vor monitoriza nivelul de atenție al șoferului. Dacă acesta nu reacționează la avertismente, mașina va reduce viteza și va parca în mod autonom pe marginea drumului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments